Διατομεακά Τμήματα

Επείγοντα Περιστατικά (ΧΥΑ)

Ο χώρος υποδοχής ασθενών του Υγείας Μέλαθρον λειτουργεί κατά τη διάρκεια όλου του έτους – καθημερινά και 24 ώρες το 24ωρο για τα έκτακτα περιστατικά.

Στόχος είναι η άμεση εκτίμηση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του έκτακτου συμβάντος. Στελεχώνεται από ιατρούς παθολόγους, καρδιολόγους, χειρουργούς που βρίσκονται στην Κλινική όλο το 24ωρο, ενώ ιατροί όλων σχεδόν των λοιπών ειδικοτήτων είναι σε  εφημερίες ετοιμότητας ώστε να συνδράμουν άμεσα όταν χρειαστεί.

Επιπλέον, υπάρχει 24ωρη κάλυψη από τα Εργαστήρια της Κλινικής και το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα.

Το ασθενοφόρο, πλήρως εξοπλισμένο, είναι σε ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο, ώστε να συνδράμει άμεσα σε κάθε έκτακτη περίσταση που θα κληθεί.

Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας

Η ημερήσια νοσηλεία αφορά στις περιπτώσεις εκείνες που ο ιατρός κρίνει ότι ο ασθενής επιβάλλεται να κάνει χρήση της κλίνης για κάποιες ώρες και όχι για όλο το 24ωρο. Στην κλινική Υγείας Μέλαθρον, το Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας αφορά κυρίως ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία ή θεραπείες οι οποίες, που σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, απαιτούν παραμονή στο νοσοκομείο για νοσηλεία ορισμένων ωρών ώστε να γίνει συνδυασμένη θεραπευτική αγωγή (νευρολογικά, αιματολογικά περιστατικά).

Η χωροταξική διάταξη της μονάδας επιτρέπει τη συνεχή επίβλεψη και τον διαρκή έλεγχο των νοσηλευόμενων ασθενών από τους ιατρούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων.

Η έγχυση των φαρμάκων πραγματοποιείται σε ειδικές πολυθρόνες (7) πάντα υπό τη στενή παρακολούθηση εξειδικευμένου προσωπικού.

×

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

PID: 3885265 readPage -> done PID: 4068641 addPage -> ok