Χειρουργικός Τομέας

Χειρουργικό Τμήμα

Το Τμήμα της Γενικής Χειρουργικής καλύπτει σχεδόν όλο το  φάσμα των χειρουργικών επεμβάσεων, από μικρές με νοσηλεία μίας ημέρας έως εξαιρετικά βαριές, συμπεριλαμβανομένων επεμβάσεων χειρουργικής ογκολογίας. Παράλληλα, έχει αναπτύξει με εξαιρετική επιτυχία τον κλάδο της βαριατρικής χειρουργικής  καθώς και των επεμβάσεων χειρουργικών παθήσεων πρωκτού με χρήση LASER, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει υψηλότατη επάρκεια στις σύγχρονες λαπαροσκοπικές τεχνικές.

Η Χειρουργική Κλινική διαθέτει ομάδα έμπειρων χειρουργών, οι οποίοι εξυπηρετούν σε καθημερινή βάση και τα Εξωτερικά Ιατρεία του Τομέα (τακτικές και έκτακτες επισκέψεις).

Της Xειρουργικής Kλινικής προΐσταται ο κ. Γεώργιος Παπαδημητρίου.

Ουρολογικό Τμήμα

Η Ουρολογική Κλινική, εφοδιασμένη με τον πλέον σύγχρονο ουρολογικό εξοπλισμό, καλύπτει όλο το φάσμα της παθολογικής και χειρουργικής ουρολογίας, αντιμετωπίζοντας με απόλυτη επιτυχία τις παθήσεις του ουροποιογεννητικού συστήματος.

Στο πλαίσιο των νέων αναπτυγμένων δυνατοτήτων της η Ουρολογική Κλινική πραγματοποιεί με μεγάλη επιτυχία επεμβάσεις λιθοτριψίας με χρήση LASER.

Άλλοι τομείς στους οποίους η Ουρολογική Κλινική προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες είναι στις λοιμώξεις του ουροποιογεννητικού συστήματος, καθώς και σε θέματα που άπτονται της Ανδρολογίας, όπως η υπογονιμότητα και η ανικανότητα.

Επείγοντα Περιστατικά
Το Τμήμα υποστηρίζεται από ουρολογικό επιτελείο όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες του χρόνου.

Στελεχώνεται από ομάδα ουρολόγων με συντονιστή τον κ. Αναστάσιο Θάνο.

Ωτορινολαρυγγολογικό Τμήμα

Στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική Κεφαλής και Τραχύλου πραγματοποιείται ένα ευρύ φάσμα επεμβάσεων της περιοχής αυτής με τη χρήση των τελευταίων εξελίξεων της τεχνολογίας ( Laser, ενδοσκοπικές , RF κ.τ.λ)

Οι ιατροί εξυπηρετούν σε έκτακτα και τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, όπου εκτελούνται εξειδικευμένες εξετάσεις όπως ακουολογικός έλεγχος και ενδοσκοπίσεις με την πλέον σύχρονη τεχνολογία.

Στελεχώνεται από ομάδα ΩΡΛ ιατρών με επικεφαλής τον κ. Σταύρο Γεωργόπουλο.

Ορθοπαιδικό Τμήμα

Η Ορθοπαιδική Κλινική καλύπτει όλο το φάσμα των παθήσεων και κακώσεων του μυοσκελετικού συστήματος των ενηλίκων, με εξαίρεση τη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης και των κακοηθών όγκων.

Ενδεικτικά, εκτός της επείγουσας ορθοπαιδικής (κατάγματα, εξαρθρήματα, κα) αντιμετωπίζει παθήσεις αρθρώσεων, αθλητικές κακώσεις, παθήσεις άκρας χειρός, άκρου ποδός και επανορθωτική μικροχειρουργική, ενώ παράλληλα διενεργούνται εγχύσεις και ειδικές θεραπείες. Τέλος, στην Ορθοπαιδική Κλινική αντιμετωπίζονται καθημερινά όλα τα επείγοντα ορθοπαιδικά περιστατικά.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις διενεργούνται με τις πλέον σύγχρονες χειρουργικές μεθόδους, με αποτέλεσμα ο χρόνος νοσηλείας να είναι ο ελάχιστος δυνατός και ο ασθενής να απολαμβάνει σύγχρονη Fast Track μετεγχειρητική αποθεραπεία.

Η Κλινική στελεχώνεται από ιατρούς πλήρους απασχόλησης με διευθυντή τον κ. Νικόλαο Καλαμάκη.

Γυναικολογικό Τμήμα

Στα εξωτερικά γυναικολογικά ιατρεία, που λειτουργούν σε καθημερινή βάση, γίνονται οι εξετάσεις στα πλαίσια του προληπτικού γυναικολογικού ελέγχου.

Αντιμετωπίζονται επίσης το σύνολο των γυναικολογικών προβλημάτων που απασχολούν τις γυναίκες άνω των 14 ετών.

Ενδεικτικά: διαταραχές εμμήνου ρύσεως, δυσμηνόρροια, πολυκυστικές ωοθήκες, παθολογία τραχήλου της μήτρας, κολπίτιδες, πολύποδες, ινομυώματα, κύστες ωοθηκών, υπογονιμότητα, αντισύλληψη κλπ.

Γίνεται συμβουλευτική γονιμότητας και συζητούνται μέθοδοι διατήρησής της.

Προσφέρεται χειρουργική αντιμετώπιση από έμπειρους και εξειδικευμένους γυναικολόγους-χειρουργούς όλων των παθήσεων της Γυναικολογίας με την εξαίρεση των κακοήθων νεοπλασμάτων που παραπέμπονται σε ογκολογικά κέντρα. Αξιοποιείται το σύνολο των χειρουργικών μεθόδων: λαπαροσκοπικές, υστεροσκοπικές, κολπικές και με λαπαροτομία.

Η Γυναικολογική Κλινική του Υγείας Μέλαθρον στελεχώνεται από ομάδα γυναικολόγων με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντίνο Μπλάνα.

Ιατρείο Ουρογυναικολογίας - Κέντρο Αριστείας Κολπικής Χειρουργικής (Τετάρτη)

Αντιμετωπίζεται το σύνολο των προβλημάτων σχετικά με την πρόπτωση σπλάγχνων, χαλάρωση κόλπου, ακράτεια ούρων, συχνουρία, νυκτουρία, επιτακτική ούρηση, ξηρότητα γεννητικών οργάνων, δυσπαρευνία, υποτροπιάζουσες κυστίτιδες κλπ.

Προσφέρονται χειρουργικές, ελάχιστα επεμβατικές και φαρμακευτικές μέθοδοι αντιμετώπισης των ανωτέρω προβλημάτων με εξαιρετικά αποτελέσματα. Ιδιαίτερα αξιοποιούνται οι κολπικές χειρουργικές επεμβάσεις που αποτελούν την προτιμητέα μέθοδο θεραπείας για την πλειοψηφία των ασθενών.

Οφθαλμολογικό Τμήμα

Χειρουργικά διενεργούνται όλες οι επεμβάσεις καταρράκτη, ενώ πραγματοποιούνται εγχύσεις για τη θεραπεία της ωχράς κηλίδας με την βοήθεια τελευταίας τεχνολογίας Οπτικής Τομογραφίας Συνοχής (OCT). Η Οφθαλμολογική Κλινική στελεχώνεται από ομάδα οφθαλμίατρων με επικεφαλής τον κ. Πέτρο Σμαχλίου

Αναισθησιολογικό Τμήμα

Πραγματοποιούνται όλων των ειδών οι αναισθησίες για όλες τις χειρουργικές ειδικότητες που εξυπηρετεί η Κλινική, ενώ επιπλέον οι αναισθησιολόγοι συμμετέχουν στην πραγματοποίηση γαστρεντερολογικών εξετάσεων υπό μέθη.

Η Κλινική  διαθέτει ομάδα αναισθησιολόγων με επικεφαλής την κ. Αναστασία Βουρλιώτη.

Τμήμα Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής

Στο Τμήμα διενεργείται όλο το εύρος των επεμβάσεων της στοματικής και γναθοπροσωπικής χειρουργικής όπως τοποθέτηση εμφυτευμάτων , δυσμορφίες γνάθων προσώπου, αποκαταστατική χειρουργική, χειρουργική ογκολογία κεφαλής / τραχύλου . Επίσης λειτουργεί Εξωτερικό Ιατρείο τρείς φορές την εβδομάδα.

Η Κλινική της Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής λειτουργεί στο Υγείας Μέλαθρον από τις αρχές του 2019 με επικεφαλής τον κ. Χαράλαμπο Αποστολίδη

×

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

PID: 5974 readPage -> done PID: 3885265 addPage -> ok